RECEPT DANA

Krem juha od mrkve

RECEPT: BORIS KAUZLARIĆ, chef restorana motela Jezero

SASTOJCI za 4 osobe:

* 1 kg mrkve

* 2 dl vrhnja za kuhanje

* 2 žumanjka

* sol

* papar

1. Mrkvu očistite i naribajte te je stavite kuhati u veći lonac. Dodajte sol i papar.

2. Kad je mrkva kuhana, štapnim mikserom sve dobro izmiksajte da dobijete kremastu juhu. Pustite da prokuha. Ako je pregusta, dodajte još tekućine (temeljca od povrća).

3. Vrhnje i žumanjak izmutite u ujednačenu smjesu. Uklonite juhu s vatre te u nju dodajte vrhnje sa žumanjcima. Dobro promiješajte i odmah servirajte.

4. Po želji možete dodati na maslacu zapečene kockice kruha i fino naribanu mrkvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:56