7 jela u 7 dana

Debela pizza, brza pita i hrskava pohana piletina naši su ovotjedni favoriti

Naravno da to nije sve za ovaj tjedan! Tu su još i tjestenina s orasima, juha s graškom i noklicama te riža s povrćem i jajem, kao i losos pripremljen na malo drugačiji način

Ušli smo, navodno, u najdepresivniji tjedan u godini pa zato, bilo istina ili ne, moramo više pažnje posvetiti sebi. Na tom putu hrana je vrlo važan čimbenik, pa smo joj ovaj tjedan posvetili posebnu pažnju birajući namirnice koje će podići raspoloženje, okrijepiti nas, ali i usrećiti. Tjedan započinjemo receptom za lagano jelo s rižom, nastavljamo s klasikom iz djetinjstva od tjestenine, a zatim i juhicom od graška s noklicama. Ispeći ćemo i brzu pitu od sira, pripremiti losos kako ga možda do sad još niste imali priliku kušati, vratiti se pizzi iz nekih prošlih vremena, a tjedan završiti nikad lakšim receptom za pohanu i hrskavu piletinu. Recepti su u nastavku!

Ponedjeljak

RIŽA S POVRĆEM I JAJEM

image
Gala Didebashvili/Getty Images

Lagano je ovo i ukusno jelo koje će zadovoljiti sve one koji vole okuse azijske kuhinje. Pored toga, brzo je gotovo i za njegovu pripremu vam, ako tako želite, uopće ne treba meso. Želite li ga nadograditi, slobodno mu možete dodati kozice, piletinu, patku ili puretinu narezanu na trakice, a po ukusu cijelo jelo možete dodatno pojačati okusom dodate li mu malo ljutine.

Utorak

TJESTENINA S ORASIMA

image
Stefan Tomic/Getty Images

Vjerojatno su rijetki među nama koji su odrasli na ovim prostorima, a baš nikad nisu kušali ovo jelo, koje su nam s puno ljubavi pripremale naše bake i mame ostavljajući u svima nama neizbrisiv trag... Ako tražite dobar domaći comfort food, onda je to ovo, trenutno će vas utješiti, vratiti u djetinjstvo i probuditi emocije, a da biste u njemu uživali trebat će vam samo 10-ak minuta.

Srijeda

JUHA S GRAŠKOM I PILEĆIM OKRUGLICAMA

image
Gmvozd/Getty Images

Znate li ona jela koja možete skuhati danas, a jesti i sutra? Ovo je upravo jedno od njih! Moćna, jaka, puna okusa i tekstura... ova juha sve je samo ne dosadna. A kako mi ne možemo zamisliti zimski dan bez zdjelice ili tanjura tople juhe, pritom i s domaćim knedlicama, odlučili smo se za ovaj klasik kojem je teško odoljeti. Probajte.

Četvrtak

BRZA PITA SA SIROM

image
Pinkybird/Getty Images/istockphoto

Ako volite pite, tada bi vam se ova zbog neuobičajenog dodatka mogla jako svidjeti. Naime, osim što je brzo gotova, zadovoljit će cijelu obitelj! Ovo jelo uvijek je dobra ideja - može se jesti toplo i hladno, pa i nekoliko dana poslije, "iako čisto sumnjamo da će toliko preživjeti" jednom kad toplo zamiriše iz pećnice... Nego, dosta priče, najbolje je provjerite sami.

Petak

LOSOS S BROKULOM

image
Anandabgd/Getty Images/istockphoto

Ovako pripremljen losos možda još možda jeli, a uživat ćete u svakom zalogaju! Naime, ovo jednostavno jelo neće vam uzeti puno vremena, a rado ćete mu se uvijek iznova vraćati s obzirom na to da je lagano, a zaista ukusno. Za razliku od sličnih inačica ovog jela, uz njega se ne služi teški umak, niti masni prilog, pa je idealno i za sve one koji paze što jedu.

Subota

DEBELA PIZZA

image
Rudisill/Getty Images

Otkako smo otkrili talijansku pizzu nekako smo, naglasimo - potpuno nepravedno, u drugi plan stavili dobru staru pizzu kućne izrade u kojoj smo uživali u djetinjstvu. Vrijeme je da to ispravimo! Za njezinu pripremu trebat će vam nešto više vremena da se tijesto digne, ali vjerujte - vrijedi truda, pogotovo zato što na nju možete staviti baš sve što volite (pa i onaj sporni ananas oko kojeg se posljednjih dana vode rasprave).

Nedjelja

HRSKAVA POHANA PILETINA IZ PEĆNICE

image
Privatni album

Ako volite jesti pohano meso, ali ne volite sve što ono nosi za sobom, ovo je dobro rješenje, jer vam stan neće mirisati na ulje, a pripremit ćete ukusan obrok vrlo brzo i bez puno muke. Što je još bolje, ako u krušne mrvice dodate "tajni" sastojak, ovako pripremljena piletina bit će neodoljivo hrskava pa ćete je sasvim sigurno morati praviti češće, a vaši ukućani će vas obožavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:22