KOJI DOBAR RUČAK

Hrskav i aromatičan: napravite pečeni pa zdrobljeni krumpir s pršutom ili slaninom

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Jednostavna priprema i isti takvi sastojci rezultirat će slasnim ručkom koji će se svidjeti svima za stolom

Trebat će vam:

12 mladih krumpira

3 žlice maslinova ulja

sol i papar

2-3 šnite pršuta ili slanine

grančice ružmarina

ribani parmezan

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 °C. Zakuhajte u loncu posoljenu vodu. Dodajte onoliko neoguljenih krumpira koliko želite i kuhajte dok ne omekšaju. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Stavite omekšale krumpire na lim, ostavljajući dovoljno mjesta između svakog krumpira. Gnječilicom za krumpir nježno pritisnite svaki krumpir dva-tri puta dok se malo ne zgnječi. Vrhove svakog zgnječenog krumpira obilato pokapajte s još maslinova ulja. Pospite krumpir solju, svježe mljevenim crnim paprom i svježim, nasjeckanim ružmarinom. Dodajte ribani parmezan i sitno sjeckani pršut ili slaninu. Pecite 20-25 minuta dok krumpiri ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:40