LAGANA, A ZASITNA

Lagana salata s kus kusom i slanutkom dobar je odabir za ručak na početku radnog tjedna

 Picasa/
Osim toga, u salatu možete ubaciti i ostatke od nedjeljnog pečenja ili dodati konzervu tune

Trebat će vam:

1 konzerva slanutka
150 g kus kusa
100 g feta sira
1 šaka sjemenki nara
3 žlice maslinovog ulja
Sok jednog limuna
1 šaka svježeg peršina
1 žličica tahinija
Sol i papar

Priprema:

Kus kus skuhajte tako da ga prelijete vrućom vodom, poklopite i pustite da odstoji dok ne omekša. Za to vrijeme u zdjelu ubacite slanutak, sitno sjeckani peršin, sjemenke nara i feta sir koji ste namrvili prstima. Sve dobro promiješajte pa dodajte skuhani kus kus. U posebnoj zdjelici pomiješajte tahini, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Prelijte preko salate, dobro promiješajte i poslužite. U slučaju da u hladnjaku imate ostatke nedjeljnog pečenja, dodajte i njih, a dobra ideja bit će i konzerva tune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 11:01