PROBAJ OVO!

Napravite piletinu u vinu s gljivama i korjenastim povrćem, poslužite uz pire krumpir

 Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo bit će dobra opcija za malo bogatiji ručak vikendom ili za posebne prilike...

Trebat će vam:

1,5 kg piletine

300 g šampinjona

2 luka

2 mrkve

1 manji komad korijena celera

300 ml vina

200 ml povrtnog ili pilećeg temeljca

2 lovorova lista

2 grančice timijana

3 režnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

1 šaka svježeg peršina

1 žlica maslaca

1 žlica ulja

Priprema:

U većoj posudi koja može i u pećnicu otopite maslac i dodajte ulje. Komade piletine dobro posolite pa ih zapecite. Izvadite meso pa na istu masnoću stavite luk narezan na veće komade, dodajte i veće komade mrkve i celera. Ubacite i lovorov list, cijele režnjeve češnjaka i dobro zapecite. Ubacite očišćene šampinjone koje ste prepolovili, koncentrat rajčice, timijan, sol i papar. Vratite piletinu, dodajte vino i pustite da se kuha dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac, neka tekućina prekrije dno posude. Ubacite poklopljeno u pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva i pecite jedan sat. Otklopite i pecite još pola sata na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:11