7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan kuhamo juhu s griz knedlama, brzi gulaš sa svinjetinom i radimo slasni složenac s mlincima

Na meniju su još i zelena jaja s brokulom i avokadom, umak od šampinjona, zapečena pizza tjestenina i hobotnica s krumpirom

U još jedan radni tjedan ovog puta ulazimo jednostavnim ručkom kojem vrlo lako možemo dodati i ostatke od jučerašnjeg ručka. Radimo brzinski umak od gljiva, gotov u 15-ak minuta, dodajemo i rižu, a uvijek je dobra ideja i velika zdjela sezonske salate. Nastavljamo zatim još jednim bezmesnim jelom, zelenim jajima s avokadom i brokulom, a potom u srijedu radimo pileću juhu s griz knedlama. Ostatak tjedna na raspredu je i zapečena pizza tjestenina, zatim hobotnica iz pećnice, a za vikend posebno ukusno i slasno - brzi gulaš i složenac s mlincima. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Ovaj jednostavan umak od gljiva gotov je u 15-ak minuta, a taman toliko treba vam i da skuhate rižu. Na tanjur možete dodati i ostatke pečenja od dana ranije, a obavezna je i zdjela salate.

RIŽA S UMAKOM OD GLJIVA

image
Sergey Ovchinnikov/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Zaželite li se brzog ručka za koji vam neće trebati previše vremena, a ipak želite i da je malo zdraviji, razmislite o jajima s brokulom i avokadom. Brokulu kratko obradite, avokado začinite pa sve zajedno poslužite uz jaja. Također, dodati možete i sir i šunku ili drugi mesni dodatak po želji.

ZELENA JAJA S BROKULOM I AVOKADOM

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Tko kaže da se pileća juha s griz knedlama jede samo nedjeljom? U lonac ubacite povrće koje imate u hladnjaku, dodajte piletinu, sve skupa skuhajte, pa piletinu usitnite i u juhu ukuhajte griz knedle. Toplo, utješno i baš ukusno.

PILEĆA JUHA S GRIZ KNEDLAMA

image
Dulezidar/Getty Images

ČETVRTAK

Kada vam se jede pizza, a nemate vremena mijesiti tijesto, razmislite o tome da napravite ovu zapečenu pizza tjesteninu. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a okusom će vas stvarno podsjetiti na pizzu.

ZAPEČENA PIZZA TJESTENINA

image
Irina Kozmova/Getty Images

PETAK

Smrznutu hobotnicu možete kupiti i supermarketu pa izbjeći čišćenje, dodajte joj krumpir, začine, malo vina, soli i papra, ispecite i poslužite uz salatu.

HOBOTNICA S KRUMPIROM

image
Nataliaspb/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

A što kažete na gusti, bogati gulaš sa svinjetinom i krumpirom? Mi smo uvijek za, posebice kada znamo da, ako ga skuhamo u većem loncu, u omiljenom jelu na žlicu uživati možemo čak dva dana. Uz gulaš, obavezan je i dobar kruh.

BRZI GULAŠ SA SVINJETINOM

image
Brebca/Getty Images

NEDJELJA

Umjesto klasične piletine ili puretine s mlincima, razmislite da ove nedjelje od mlinaca napravite složenac. Pripremite gusti umak, puretinu nasjeckajte na kockice i zapecite pa slažite slojeve. Jednostavno, slasno i fino!

SLOŽENAC OD MLINACA

image
Badmanproduction/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:00