Recept Marina Medaka

Pečeni brancin filetiran na butterfly način sa salsom od tri vrste cherry rajčica stvarno je delicija

Posjetili smo otočić nadomak Hvara gdje se nalazi nova ispostava Rougemarina, popularnog zagrebačkog restorana poznatog ugostitelja, koji nam je pripremio ribu kakvu ćemo dugo pamtiti

Na otočiću Jerolimu poznati zagrebački ugostitelj Marin Medak stvara novu gastronomsku oazu koja je spoj dalmatinske i japanske kuhinje, a samo za čitatelje Dobre hrane donosi recept za ribu pečenu posebnom tehnikom. Na linku u nastavku možete vidjeti fenomenalno utočište vlasnika Rougemarina.

Riba sa salsom od rajčice

riba prema želji (npr. brancin)
maslinovo ulje
sol
grančica ružmarina

Za salsu od rajčica:

žute cherry rajčice
narančaste cherry rajčice
crvene cherry rajčice
češnjak
ljutika
peršinov list
sok limuna
maslinovo ulje
mladi luk

Priprema:

Miješajte brzo sok limuna i maslinovo ulje dok ne dobijete emulziju. Sve sastojke za salsu usitnite i pomiješajte s emulzijom. Ribu očistite i filetirajte tako da izvadite središnju, rebrene i bočne kosti. Ostavite kosti oko obrazina, leđne peraje i rep.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Rastvorite ribu na "butterfly", premažite maslinovim uljem, posolite i na jakoj vatri roštilja (ili tavi), ovisno o veličini i debljini ribe, pecite 3-6 minuta, i to samo na jednoj strani, kožom prema dolje. Dok se riba peče, gornju stranu premazujte maslinovim uljem i grančicom ružmarina. Servirajte ribu tako da hrskava kožica bude okrenuta prema gore, a sočno meso prema dolje.

Salsu servirajte oko ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:35