Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 hokaido tikve
- 4 kobase za pečenje
- 100 g crnih maslina
- 100 g zelenih maslina
- 4 češnja češnjaka, oguljena i zgnječena
- 1 čili (bez sjemenki, sitno narezan)
- 2 šnite kruha
- 1 čajna žlica fino sjeckanog svježeg ružmarina
- 1,5 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1/2 nešpricane naranče (za sok i fino ribanu koricu)
- 1 jušna žlica aceta balsamica
- sol, papar
Priprema
1. korak
Hokaido tikve prerežite po pola, očistite im koštice i narežite na šnite. U široku vatrostalnu posudu stavite kriške tikve, masline, češnjak, čili, kockice kruha, narezane kobase i maslinovo ulje. Dobro promiješajte. Posolite, popaprite i pospite ružmarinom.
2. korak
Pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Kad ste tikve izvadili iz pećnice začinite ih acetom, sokom naranče i ribanom koricom.