SLASNI SPOJ

Složenac s njokima, šunkom, gljivama i kukuruzom idealan je ručak usred tjedna

 iStock
Pripremom ovog složenca dobit ćete najbolje od gljiva i kukuruza, a uz dodatak njoka i šunke ručak usred tjedna gotov je u trenu

Priprema: 20 minuta
Pečenje 30 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

500 g gotovih njoka
1 klip kukuruza
1 velika crvena paprika
300 g šampinjona ili nekih drugih gljiva
250 ml vrhnja za kuhanje
300 g topivog sira (gauda)
1 poriluk
ulje
sol i papar
malo čili papričice

Priprema:

Skuhajte kukuruz pa kad se malo ohladi, postavite ga na dasku za rezanje uspravno. Pažljivo, oštrim nožem režite prema dolje, između sjemenki i klipa. Tako ćete odvojiti sjemenke. Operite i na kolutiće narežite poriluk (i zeleni dio). Papriku očistite i narežite na trakice. Šampinjone narežite na četvrtine. Ako ste imali sreće pa nabavili vrganje ili neke druge gljive, usitnite ih, ali ne previše. Na tavici, na malo masnoće prodinstajte poriluk, potom dodajte papriku i gljive pa još malo dinstajte. Posolite i popaprite, začinite čili papričicom. Maknite s vatre. Njoke skuhajte u mnogo slane vode i ocijedite ih. Ugrijte pećnicu na 200 °C. Pomiješajte tople njoke s dinstanim povrćem. Naribajte sir i dodajte ga u smjesu, a potom i vrhnje za kuhanje. Namastite oblik za pečenje pa po njemu rasporedite njoke i povrće. Pecite oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:08