RECEPT DANA

Pureća rolada s kaduljom

RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef koprivničkog restorana Zlatan, državna prvakinja 2009. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 80 dag purećeg filea

* 10 lijepih listova kadulje

* 10 dag špinata

* 10 dag feta sira

* 1 kg krumpira

* 2 dl maslinova ulja

* 1 dl bijelog vina

* sol

* papar

1. Od purećeg filea oblikujte veliki odrezak pa mu potucite rubove. Rasporedite nadjev od špinata i feta sira. Zarolajte i obložite listovima kadulje. Sve pričvrstite kuharskim koncem.

2. Prije nego što je stavite u pećnicu, roladu opecite sa svih strana pa je oko 45 minuta pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzija.

3. Krumpir ogulite, narežite na kriške, začinite, prelijte vrućim uljem i stavite peći odmah uz pečenje. Pecite oko 60 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:22