Hrabren‘s choice

Ljetne pivske radionice za sve koji žele naučiti razliku između stilova omiljenog osvježavajućeg napitka

 Andresr/Getty Images
Osim osvježenja, u čaši piva skriva se i zanimljiva povijest njegova nastanka

Volite popiti dobro pivo, no rado biste malo bolje razumjeli što vam se točno nalazi u čaši? Pritom ste tijekom srpnja i kolovoza u Zagrebu? Sve što trebate učiniti jest javiti se Hrabrenu Dobrotiću koji stoji iza novog brenda Hrabren’s Choice i rezervirati mjesto za sebe na njegovoj radionici kušanja piva i diskutiranja o ovom kulturološki značajnom piću.

image
Neja Markicevic/Cropix

Osim što je veliki ljubitelj piva, voditelj obilazaka Garden Brewery pivovare i aktivan “rejter” na pivskoj platformi RateBeer, Hrabren Dobrotić je i pivski sudac, a tijekom radionica, koje održava u bistrou Broom 44 na zagrebačkom Dolcu, želi podijeliti svoje znanje s drugima i pokušati razbiti određene predrasude i mitove o pivu, od toga da je to piće za klupicu ispred dućana, do toga da se o pivu ne može raspravljati na sofisticiran i analitički način.
image
Privatna Arhiva

“Na radionici ćemo kušati šest do sedam piva. To su sve piva koja su kod nas dostupna, no isto tako su sjajna podloga za objašnjenje pojedinog stila i njegove povijesti. Tema radionice i jesu tradicionalni stilovi i kako ih je craft pivarstvo oživjelo. Eksplozijom crafta, ponajprije u SAD-u koji do danas vodi glavnu riječ u definiciji modernog pivarstva, dio tradicionalnih stilova koji je praktički pao u zaborav, dobio je novi život, nov uvid u bogatu tradiciju (europskog) pivarstva, a pivska publika dobila je pristup drugačijem pivarstvu od jeftinih industrijskih lagera koji su zagospodarili tržištem", naglasio je Hrabren Dobrotić i dodao da će radionica koju je osmislio ljubiteljima piva približiti upravo stilove koji nisu u vrhu popularnosti, ali nude itekako mnogo okusnih podražaja i kompleksan okusni profil, često ostajući u okvirima svoje formalne jednostavnosti.
image
Privatna Arhiva

"Većina piva koje kušamo bit će lokalna craft piva, stoga su zanimljiva i turistima koji će upoznati hrvatske pivovare, ali i domaćim ljudima koji žele saznati nešto više o širenju malih pivovara kod nas", istaknuo je i dodao da se radionice odvijaju u suradnji s pivovarom The Garden Brewery.
image
Privatna Arhiva

Radionice će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza na lokaciji Broom 44 na Dolcu 8 i to nakon prestanka radnog vremena tog popularnog bistroa. Grupe od najviše šestero ljudi moći će doći u 17 ili pak 20 sati i naučiti nešto novo o pivu, a nude i mogućnost privatne radionice.

Za sve informacije o datumima i cijeni možete se javiti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ih popratiti i kontaktirati na njihovim profilima na Instagramu i Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:31